fbpx

6 pași pentru a transforma afacerea în una prietenoasă cu mediul

Home/Articole blog/6 pași pentru a transforma afacerea în una prietenoasă cu mediul

Susținem afacerile verzi și implicarea socială pentru dezvoltarea comunităților locale!

6 pași pentru a transforma afacerea în una prietenoasă cu mediul

Ești conștient că ceea ce faci acum are un impact puternic pe termen lung și îți dorești să contribui pe cât se poate la un mediu curat pentru copiii tăi. Poate nu ai cum să influențezi ritmul incălzirii globale, dar există câteva lucruri pe care le poți realiza pentru afacera ta și care pot face diferența într-o lume din ce în ce mai conștientă de efectele necruțătoare ale indiferenței și neglijenței față de mediu.

Din ce în ce mai multe afaceri reușesc să fie eco friendly, făcând transformări în felul în care aleg să își utilizeze resursele, așa că ne-am documentat și am pregătit o listă cu câteva lucruri pe care le poți face pentru a fi în pas cu trendul actual, și mai ales, pentru a proteja mediul înconjurător.

O afacere eco poate fi elementul cheie prin care sa îți păstrezi clientela fidelă, dar să atragi și oameni noi. Mai ales pe cei care au făcut un scop din a duce o viață „verde“, care să aibă un impact cât mai mic asupra mediului. Aceștia vor aprecia cel mai mult eforturile tale. Și nu sunt puțini.

În plus, astfel de măsuri ajută și la economisirea banilor.

Vă vom prezenta mai jos 6 măsuri ușor de implementat pentru o afacere „verde”.

1.Folosește sisteme de iluminat cu tehnologie LED

Studiile demonstrează că astfel de sisteme de iluminat au o durată de viață mai lungă și consumă mai puțină energie decât becurile clasice. Astfel, factura ta la energie va fi mai mică, iar un consum mai redus de energie este o parte importantă dintr-un stil de viață eco. Mai ales că modul în care aceasta este obținută afectează considerabil mediul inconjurător.

2.Redu consumul de hârtie   

Un mediu de lucru fără hârtie este unul dintre cei mai populari și eficienți pași spre o afacere verde. Reducând cantitatea de hârtie consumată poți salva nu doar copacii, ci și energia folosită de la imprimare la fabricarea ei, dar și consumul de apă necesar producerii de celuloza. De asemenea, vei face și economie la buget, pentru că, indiferent dacă realizezi sau nu, o sumă importantă merge lunar pe consumabile, printre care un loc important îl ocupă hârtia.
Dacă renunți la hârtie, poți trece la un proces de lucru mai automatizat și generat de computer, care poate avea un impact pozitiv asupra afacerii tale.

3. Folosește produse de curățat biodegradabile

De asemenea, poți incepe să investești în materiale biodegradabile de birou, cum ar fi detergenții, coșurile de gunoi și rechizitele de birou.

În acest fel, substanțe chimice foarte periculoase care se găsesc în produsele de curățat clasice nu vor mai ajunge în mediul inconjurător. În plus nu îți vei mai supune nici angajații la pericole. Un spray pentru mobilă, de exemplu, poate duce la alergii în cazul persoanelor sensibile. Există și in România deja foarte multe variante eco la aproape toate categoriile de produse pentru curatat, în supermarketuri.

4.Înlocuiește electronicele vechi

Deși va însemna o nouă investiție pe care ai senzația ca nu ți-o permiți, efectele acestei actualizări pot fi de fapt benefice, cum ar fi reducerea consumului de energie electrică, dar și instrumente de lucru mai rapide și mai eficiente, care pot crește productivitatea și pot ajuta la dezvoltarea afacerii.

Spre exemplu, laptopurile vechi consuma semnificativ mai multă energie, spre deosebire de noile modele. La fel și toate electronicele din biroul tău care nu au fost înlocuite la timp. Variantele de ultimă generație te ajută să reduci factura la energie. Așadar, îți recomandăm să te orientezi după produse din clasa energetică A++.

5.Implementează colectarea selectivă a deșeurilor

Gestionarea deșeurilor este un mare ajutor pentru afacerea ta și pentru mediul inconjurător. Pune recipientele de gunoi cu etichete pentru gunoaiele biodegradabile, ne-biodegradabile și reciclabile pe care să le folosească toți angajații. Acest lucru este util pentru afacere, deoarece permite recuperarea de materialele reciclabile, care pot reduce cheltuielile.

Investește în instruire și comunicare pentru gestionarea deșeurilor și segregarea acestora, astfel încât angajații tăi să fie conștienți de implicațiile pe care o astfel de acțiune le poate avea pe termen lung. Astfel, nu doar că le vei crea un obicei care poate contribui la o mai bună calitate a vieții, ci îi vei convinge să aleagă această variantă și acasă, mărind astfel contribuția la un mediu mai curat.

6. Folosește energie alternativă   

Energia alternativă este generată de surse precum eolienele sau panourile solare. Nici energia geotermală sau energia hidraulică nu sunt de ocolit. În țările oocidentale, acest tip de energie poate fi cumpărat direct de la companiile de curent. Aici, dacă ești proprietarul unei afaceri mai mici care funcționează într-un sediu propriu, poți monta singur panouri solare, pentru o afacere mai „verde“.

Urmând pașii de mai sus, se pot economisi sume importante la facturile de energie electrică iar afacerea poate fi mai interesantă în ochii clienților care, în ziua de astăzi, preferă un stil de viață eco. Poti face din acest aspect chiar centrul unei campanii de marketing si constientizare, castigand considerabil la capitolul imagine.

 

Trimite-ne pe adresa office@inovexpertedu.ro sugestiile și măsurile pe care le-ai implementat în cadrul afacerii tale cu scopul transormării acesteia într-o „afacere verde”.

 

Alege să protejezi mediul înconjurător!

 

Sursa: https://www.wall-street.ro/articol/Economie/215504/5-masuri-usor-de-implementat-pentru-o-afacere-verde.html fbclid=IwAR03pkVA9Kgz5pG_5c6jFOPCWZYrWgFJegG7NcpbU81KdLL5MUXRWInFA

 

 

 

 

Leave a Comment

SIGN IN

Forgot Password