fbpx

7 motive pentru a îmbrățisa cariera de contabil

Home/Articole blog/7 motive pentru a îmbrățisa cariera de contabil

Despre contabilitate se spune că este jumătate știință exactă, jumătate artă, iar dovadă a acestui fapt este chiar Fișa Postului.

Cu toate că piața muncii a suferit schimbări notabile în ultimii ani, este foarte important de precizat faptul că meseria de contabil a rămas foarte bine cotată și că toate companiile, indiferent de profilul sau dimensiunea lor economică, au nevoie de cel puțin un contabil în firmă. În acest context, contabilul poate fi angajat cu carte de muncă în cadrul unei astfel de companii, sau poate să își ofere serviciile în mod externalizat printr-un contract de prestare servicii financiar-contabile. În acest caz, în care se încheie un contract de prestări servicii financiar-contabile, contabilul lucrează pe cont propriu, iar programul de lucru îl organizează după bunul plac, nu depinde de un program de muncă impus.

 

7 motive pentru a îmbrățisa cariera de contabil

1. Ai un drum clar în carieră

O diplomă sau un curs în domeniu te va ajuta considerabil intrucât meseria aceasta oferă numeroase avantaje pe care este necesar sa le cunoști.

2. Este un domeniu de lucru stabil și în dezvoltare

O firmă care întâmpină dificultăți financiare și care este nevoită să facă restructurări de personal nu va renunța la contabilul său, deoarece activitatea acestuia este mult prea importantă pentru întreaga companie. Astfel, dacă îți alegi această meserie, poți fi sigur că jobul tău este în siguranță și că angajatorii tăi nu vor renunța la tine prea curând.

Contabilitatea este unul dintre cele mai importante aspecte când este vorba despre desfășurarea activității unei instituții economice, deoarece presupune înregistrarea și stocarea informațiilor financiare despre aceasta. Însă întregul proces de înregistrare și stocare se poate realiza doar în baza unor documente doveditoare, iar contabilitatea primară chiar la acestea se referă. Mai concret, contabilul primar are ca principală sarcină întocmirea acestor documente.

3. Posibilitatea de creștere salarială

În aceste condiții, oportunitățile de angajare pentru un contabil, fie el și începător, sunt foarte mari. Mai mult, odată cu acumularea de experiență profesională, un contabil poate înregistra venituri din ce în ce mai mari, fie din salarii, fie din activități suplimentare efectuate în afara serviciului, întreprinse pentru diverși clienți.

4. Lucrezi cu tehnologie nouă

Un impact semnificativ al IT asupra sistemelor de contabilitate îl reprezintă capacitatea acestora de a înregistra și urmări mai bine tranzacțiile contabile. Software-ul contabil este un instrument pentru înregistrarea și procesarea tranzacțiilor contabile și a evenimentelor din cadrul entității și cuprinde diferite module funcționale, cum ar fi statele de plată, conturile creditoare și debitoare, balanțele de verificare sau modulele de raportare financiară.

5. Ai biroul acolo unde îți dorești tu

Dacă în anumite domenii este absolut necesar să te prezinți la serviciu zi de zi, contabilitatea, acest serviciu de care toată lumea are nevoie, oferă contabililor suficient de multă flexibilitate. Astfel, este posibil să ai biroul chiar acasă.

6. Poți să fii propriul tău șef

Visul de a fi propriul tău șef devine realitate odată cu profesia de contabil. Domeniul contabilității îți oferă această șansa, spre deosebire de alte arii de lucru. Este ceva firesc să vezi contabili care și-au deschis propriile firme, așadar, ia în considerare și această opțiune.

7. Câștigi extrem de bine

Dacă ești pe cont propriu îți poți face singur programul, mai multe ore de lucru vor însemna implicit mai mulți bani. Portofoliul de firme pentru care lucrezi poate fi mai mare sau mai mic, astfel s-ar putea spune că poți câștiga atât cât tu îți dorești. Desigur, că în cazul tuturor job-urilor, salariul crește odată cu experiența și cu implicarea, dar ține foarte mult și de determinare.

 

Aptitudini necesare pentru un contabil

Pe lângă studiile de specialitate, un bun contabil are nevoie și de anumite aptitudini specifice, care îl vor ajuta enorm pe parcursul activității sale și mulțumită cărora va reuși să exceleze în această profesie, avansând rapid în funcție. Printre acestea se numără: Răbdarea, viteză de reacție, organizare, responsabilitate, comunicare, atenție sporită la detalii, spirit de observație dar, mai ales, seriozitate.

Dacă ții cont de aceste aspecte ai cele mai mari șanse de a reuși în meseria de Contabil!

De asemenea, meseria de contabil te poate aduce în situația în care să-ți dorești să lucrezi cu mai mulți clienți. În acest caz, este important să te poți concentra pe fiecare dintre aceștia, să înțelegi industria în care activează și să decizi ce reguli contabile ar putea fi potrivite pentru afacerea lor.

Meseria de contabil este una care îți va aduce foarte multe beneficii pe termen lung și care, deși nu este la fel de bănoasă ca alte tipuri de joburi, îți va oferi stabilitatea la care cu toții tânjim. Astfel, dacă ai deschidere spre o astfel de activitate, ar trebui să o alegi cu încredere. 

Dacă ești dispus să investești doar 800 de lei pentru un viitor strălucit, te invităm să participi la cursul practic de Contabilitate primară de la Bacău. Pentru mai multe detalii despre curs DĂ UN CLICK AICI !

 

BENEFICIAZĂ DE CEL MAI MIC PREȚ DE PE PIAȚĂ!

Leave a Comment

SIGN IN

Forgot Password