fbpx

Administratia publica

Home/Administratia publica

Despre

Această secțiune este dedicată informațiilor privind ultimele noutăți dedicate specialiștilor din administrația publică.

În Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 555 din 5 iulie 2019 a fost publicată Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ.

Mult așteptatul Cod administrativ reglementează cadrul general pentru organizarea și funcționarea autorităților și instituțiilor administrației publice, statutul personalului din cadrul acestora, răspunderea administrativă, serviciile publice, precum și unele reguli specifice privind proprietatea publică și privată a statului și a unităților administrativ-teritoriale.

Protecția datelor cu caracter personal

Începând cu 25 mai 2018 a intrat în vigoare Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE.

Important: Regulamentul cuprinde obligații pe care le au organismele juridice în acest domeniu, inclusiv stabilește obligativitatea desemnării unui responsabil cu protecția datelor la nivelul autorităților și instituțiilor publice.

Vezi: Curs DPO Braila si Iasi, noiembrie 2019

SIGN IN

Forgot Password