fbpx

Angajati fericiti = productivi sau Despre cum transformăm echipa într-o familie

Home/Articole blog/Angajati fericiti = productivi sau Despre cum transformăm echipa într-o familie

Toate studiile privind dezvoltarea resurselor umane pun pe loc fruntaș în factorii care contribuie la stabilitatea și productivitatea angajaților mediul de lucru.

În ziua de azi, cand generațiile nu mai au de multe ori puncte comune, ne trezim în situația în care tinerii renunță foarte rapid la locul de muncă în căutarea job-ului de vis și cei mai în vârstă încep sa-și piardă speranța că vor mai găsi un alt loc de muncă.

Lipsa de motivare, lipsa de rabdare, individualismul, stresul, necunoașterea clară a ceea ce trebuie să facă la serviciu sunt câteva motive care împiedică formarea unei echipe de oameni motivați, fericiți și productivi la locul de muncă.

 

Cum construim o echipă?

În primul rând, acceptând și încurajând diversitatea – de opinii, de caractere, de reacții, de competențe și abilități.

Echipa înseamnă un mechanism bine uns care utilizează mai multe elemente. Fiecare individ este o component care contribuie la bunul mers al mecanismului. O reacție înfocată a unui coleg, un argument agresiv al altui coleg, o soluție mediatoare propusă de alt coleg pot defini un success ulterior al echipei.

Sfat: încercați să priviți ansamblul și cum poate fiecare să contribuie la rezultat.

De cele mai multe ori, suntem tributari uneor reacții personale și avem tendința să respingem persoanele și stilurile diferite de ale noastre. Însă, cum nu noi deținem adevărul absolut, este posibil ca ideile salvatoare să vină de la altcineva

 

Nu lăsați conflictele să devină pietre de moară!

Cel mai bine este să discutați sincer și ”bărbătește” cu colegul cu care aveți un confict.

De cele mai multe ori, evităm discuțiile, ni se pare că nu vom schimba nimic în comportamentul celuilalt și că nu merită să încercăm. Dar, pe termen lung, apare nemulțumirea privind locul de muncă, nu mai dorim să împărtîșim idei cu ceilaț colegi, nu ne mai implicăm și…în final, renunțăm la echipa.

Comunicarea nu este un clișeu, este o condiție esențială pentru echipă!

Scoateți echipa la teambuilding!

TReambuiding se realizează și la o cafea după program sau la o petrecere. Dar, în mod obligatoriu trebuie să participle și team-liderul, pentru o construcție reală a echipei. Inițiativa poate veni și de jos în sus, deci, nu mai așteptați!

 

Pasul următor: echipa = familia la locul de muncă!

Auzim de motivare și de fiecare data ne gândim la motivare financiară. Dar, nu este adevărat. Majoritatea ar prefera un mediu de lucru în care să fie ânconjurat de oameni prietenoși cu care poate schimba o vorbă bună decât un mediu ostil, competitive focalizat pe cifre și nu pe ameni.

Alocați timp la o cafea, la o țigară, pentru a ajuta un coleg cu o vorbă bună, pentru a încerca să vă convingeți șeful că un coleg merită o mărire de salariu sau o recunoaștere publică a meritelor lui. Lăudați-vă colegii și echipa și veți vedea că, veți găsi sprijin din partea colegilor și atunci când aveți nevoie.

Încercați să nu țineți evidența lucrurilor negative ci focalizați-vă pe rezultatele bune a echipe!

Petrecem zilnic mai mult timp cu colegii noștri decât cu familia sau prietenii. Dacă nu participăm activ la construcția unui mediu de lucru armonios, dacă vom neglija relațiile cu colegii și vom acționa gândindu-ne doar la interesul propriu, cele 8 ore zilnice vor deveni în curând o corvoadă și nu un loc de muncă!

Leave a Comment

SIGN IN

Forgot Password