fbpx

Planul de afaceri de succes este creat de catre antreprenor cu sprijinul unor consultanti specializati

Home/Noutati/Planul de afaceri de succes este creat de catre antreprenor cu sprijinul unor consultanti specializati

Planul de afaceri reprezintă un element esențial pentru antreprenorii care doresc să-și înființeze o afacere,  pentru că este documentul ce determină drumul de parcurs al unui business într-o anumită perioadă de timp.

Multe sunt motivațiile care pot sta la baza deciziei de a înființa o firmă…

Fie că te-ai săturat de același job, aceeași rutină zilnică, de aceleași persoane – șefi care (uneori sau de regulă) nu ți oferă suficient credit, fie că ai o idee de afaceri în care tu crezi și ai convingerea că poti clădi o afacere de succes, fie că ai văzut că sunt multe fonduri nerambursabile pentru cei care își înființează o firmă și te-ai decis să profiți și tu de această șansă.

Visul este simplu:                          o idee – un plan – resurse – rezultat

Realitatea este însă alta:             o idee – resurse consumate – 0 rezultate

 

Majoritatea celor care decid să-și deschidă o afacere nu iau în calcul necesitatea unei atente planificări încâ de la început. De ce? Pentru că ideea de plan de afaceri a căzut în desuetudine, pare ceva birocratic și fără rost, mai ales când singurul care alocă efort, timp și bani în această firmă este chiar întreprinzătorul.

Spre ex: o firmă de taximetrie, o agentie imobiliară, un magazin de cartier ș.a. nu-și pun de regulă problema creionării unui plan de afacere.

Atenție: Planul de afacere nu trebuie să fie complex, complicat și greu de realizat!

Poți să-ți creionezi un plan simplu, prin care să verifici fezabilitatea afacerii tale și care să-ți devină un instrument util în momentele în care simți că ți-ai pierdut energia, ideile și entuzisamul de a pune în practică visul tău!

Rolul acestuia este de a

Transforma ideea de afacere în realitate

și de a demonstra dacă afacerea merită sau nu finanțată, dacă are șanse reale de succes sau nu. Devine mult mai ușor să-ți implementezi planul de afaceri atâta timp cât îl cunoști în detaliu, astfel controlul și adaptarea lui la evoluția reală va deveni o acțiune naturală și asumată.

Fiecare firmă are propriile nevoi de planificare, în funcție de domeniul în care activează, în funcție de mărime, de vechime, de potențiali parteneri,  astfel nu există un model fix pentru un plan de afaceri. Conceptul unei afaceri reprezintă o idee unică și personalizată care devine tangibil odată cu planificarea ideilor într-un plan de afaceri.

              Care sunt cele mai importante puncte surprinse într-un plan de afaceri?

  • Conceptul afacerii
  • Misiunea firmei, obiectivele firmei
  • Caracteristicile produsului/serviciului
  • Descrierea pieții, perspective de creștere, concurența
  • Proiecțiile financiare

Planul de afaceri răspunde multor nevoi, pe lângă faptul ca acesta  concretizează în scris  ideea unui business, reprezintă și  un element cheie de comunicare pentru a transmite informații atât angajatilor din propria firmă cât și posibililor finațatori sau parteneri de afaceri. Totodată planul de afaceri este necesar atunci când vine vorba de programe de finanțare.

Vrei să înveți să faci un plan de afaceri care să te ajute să obții finanțare nerambursabilă în valoare de 200.000 lei pentru afacerea ta?

Participa la StartUp Nation Training, un program de instruire personalizat, care te va învăța cum să îți scrii planul de afaceri pentru Programul StartUp NATION.

Pentru mai multe detalii accesează linkul:

Startup Nation Training

Leave a Comment

SIGN IN

Forgot Password