fbpx

Puterea lui ”Da” în carieră

Home/Articole blog/Puterea lui ”Da” în carieră

Numeroase articole vorbesc despre necesitatea asigurării unui echilibru între viața personală și cea profesională, de multe ori sfătuindu-ne să spunem ”nu” oamenilor, situațiilor, momentelor, pentru a ne proteja acest echilibru.

Cheia este însă în a găsi momentul în care să spui ”nu” și momentul în care să spui”da”.

Pentru o afacere la început, fiecare moment trebuie să fie mai degrabă ”da” decât ”nu”, pentru că riscul să pierzi o oportunitate este prea important pentru a fi neglijat.

Un nou client, o îmbunătățire a produsului oferit, o nișă nouă, o idee nouă….oricare din acestea pot fi oportunități la care nu-ți permiți să spui nu.

Învățând să spui ”da”, poate fi cea mai bună decizie pentru cariera ta / firma ta.

Gândiți-vă la puterea lui ”da” atunci când un nou client semnează contractul, când banca acceptă să vă acorde un credit, câtă energie și entuziasm aduce după sine acest ”da”…

Când mi-am început afacerea, ideea mea cuprindea un set limitat de servicii, un vis care avea limitele lui, însă, pe parcurs, de teamă să nu pierd ocaziile care mi se iveau, am decis să spun ”da” la un serviciu nou, la o nișă nouă de clienți, la o abordare nouă…. Rezultatul: nu toate ocaziile se transformă în beneficii, dar experiența mă va ajuta în viitor să nu fac aceleași greșeli.

Afacerea presupune etape care se parcurg de regulă în pași mărunți. Învățând să spui ”da” arată deschidere către provocare, către viitor și te ajută să depășești mai ușor dificultățile începutului.

 Răsplata lui ”da” este în primul rând experiența, o experiență care te face mai puternic, mai abil, mai înțelept, mai deschis la nou, mai creativ, mai eficient.

Iar într-un start-up, este esențial să ai această experiență, să parcurgi toate etapele cu provocarea lui ”da”, cu atât mai mult cu cât afacerea presupune multă muncă, perseverență, rezistență la stres și resurse interioare de a depăși obstacolele și dificultățile.

Însă spunând „da” nouă înșine, la o nouă viață, o nouă viziune, luăm cea mai satisfăcătoare decizie de a ne schimba viața.

Leave a Comment

SIGN IN

Forgot Password