fbpx

Vești bune pentru oamenii de afaceri din România: se relansează Start Up Nation!

Home/Noutati/Vești bune pentru oamenii de afaceri din România: se relansează Start Up Nation!

Vești bune pentru oamenii de afaceri din întreaga țară. Se relansează StartupNation!

Ministerul pentru Mediul de Afaceri pregătește ediția cu numărul trei a programului StartupNation. Firmele nou înființate vor avea ocazia să obțină fonduri nerambursabile de maximum 200.000 de lei fiecare, noua sesiune de înscriere urmând să demareze până la finalul anului 2019.

Se relansează StartupNation!

Start-Up Nation s-a bucurat de un interes record, dat fiind faptul că în competiţie au aplicat la editia anterioară peste 33.000 de firme, iar 10.000 au primit finanțare.

Rezultatele Start-Up Nation s-au materializat în faptul că microintreprinderi, IMM-uri cu activitate în producţie, IT, afaceri creative, servicii și comerț, au primit în număr mare fonduri nerambursabile de la stat de 200.000 de lei.

Ministerul pentru Mediul de Afaceri apreciază că rata potenţială de succes în primul program (2017) este de 45,66%, iar in al doilea program (2018-2019) tinde spre 35% datorită numărului mare de aplicanți. Cum vor arata numerele in 2020 rămâne de văzut.

Se relansează StartupNation!

                                                          Sursa statisticii: businessteorema.eu

Statistica de mai sus demonstrează că problema birocrației a fost rezolvată, totul se întâmplă online, fără funcționari prost dispuși și fără atenții… Dovada stă în faptul că foarte mulți oameni obișnuiți de peste tot din țară, au obținut finanțări pentru afaceri din diferite domenii!

Se relansează StartupNation! Ediția a treia a programului va începe până la sfârșitul anului acestuia, însă verificarea, contractarea și implementarea va începe în 2020.

Această ediție vine la pachet cu unele modificări, care au ca scop facilitarea procedurilor de scriere și depunere a planurilor de afaceri, ceea ce face concursul mai accesibil și pentru persoane obișnuite, fără consultant, cu o minimă pregătire în prealabil.

Secretarul de stat din Ministerul de Afaceri, Paula Pîrvulescu a declarat că ”Start-Up Nation o să fie pentru toată lumea. Terminăm cu disparitățile astea regionale, pentru că oricum în 2018 nu am avut succes cu ele, au fost o încercare nereușită, din punctul meu de vedere. Încercarea noastră nu a redus disparitățile regionale.”

O altă modificare avută în vedere este scăderea ca importanță la punctaj a numărului mare de locuri de muncă nou-create. „Noi dăm punctaj pentru tot ce înseamnă partea de automatizare, dar noi vrem să creăm și locuri de muncă. Deci se va elimina această idee și cei care au avut-o până acum trebuie să și-o elimine cu totul, pentru că nu poți să-ți automatizezi unitatea de producție și să creezi 20 de locuri de muncă.”

Așadar, dacă ai o viziune de afacere bine conturată și vrei să obții finanțare nerabursabilă în valoare de 200.000 lei pentru firma ta la început de drum, acum este mult mai simplu.

Participă la StartUpNation Training, un program de instruire personalizat, care te va învăța cum să îți scrii singur planul de afaceri pentru StartUp NATION, fără comision de 12.000 lei pentru consultant.

Pentru mai multe detalii citește articolul  StartUp Nation Training.

Leave a Comment

SIGN IN

Forgot Password